Επικοινωνία
Address: Ελ. Βενιζέλου 61, Νέα Ερυθραία, 14671
Follow Us

Συχνές Ερωτήσεις

Η Διατροφογενωμική είναι ένας νέος επιστημονικός κλάδος που χρησιμοποιεί τη γονιδιωματική για τη μελέτη της σχέσης μεταξύ γονιδίων, διατροφής και υγείας. Εδώ και χρόνια, είναι εμφανές ότι ορισμένοι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά από άλλους στην κατανάλωση ορισμένων τροφίμων. Για παράδειγμα, τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, αντιμετωπίζουν γαστρεντερική δυσφορία μετά την κατανάλωση ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ άλλα άτομα μπορούν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά χωρίς προβλήματα. Η Διατροφογενωμική μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πώς τα γονίδιά μας επηρεάζουν τον τρόπο που ο οργανισμός αντιδρά στα συστατικά των τροφών, των ροφημάτων, αλλά και των συμπληρωμάτων που λαμβάνουμε.

Η Nutrigenomix είναι μία εταιρεία βιοτεχνολογίας, η οποία ιδρύθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έχει στόχο την παροχή ολοκληρωμένων και αξιόπιστων, πληροφοριών γονιδιωματικής, τόσο στους επαγγελματίες υγείας, όσο και στους ίδιους τους ασθενείς, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας τους, μέσω της εξατομικευμένης διατροφής. Η Nutrigenomix προσφέρει σήμερα δύο test, ενώ αναμένεται και το τρίτο. Το ένα πάνελ αποτελείται από 7 γονιδιακούς ελέγχους που σχετίζονται με 7 σημαντικές πτυχές της διατροφής σας. Το άλλο πάνελ (NGX-γλουτένη) εξετάζει 6 μεταλλαγές στο γονίδιο HLA για να διαπιστωθεί αν έχετε ένα χαμηλό, μέσο ή υψηλό κίνδυνο δυσανεξίας στη γλουτένη.

Οι πληροφορίες που θα λάβετε για το γενετικό προφίλ σας, θα βοηθήσουν το γιατρό σας, να διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο για εσάς, με στόχο να βελτιώσετε την υγεία σας και την ανταπόκριση σε κάθε θεραπευτική μέθοδο. Ακολουθώντας το προσωπικό σας πλάνο, θα επιτύχετε την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σας και θα συμβάλετε στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Το μόνο που απαιτείται για τον έλεγχο είναι ένα απλό δείγμα σάλιου. Το δείγμα θα πρέπει να ληφθεί από το γιατρό σας και να αποσταλεί για ανάλυση στα εργαστήρια της Nutrigenomix.

Τα tests της Nutrigenomix αναλύουν το DNA για κοινές γενετικές παραλλαγές που επηρεάζουν την ανταπόκρισή σας στα τρόφιμα και στα ποτά που καταναλώνετε. Η δοκιμή δεν προβλέπει ή δεν διαγιγνώσκει τυχόν ασθένειες ή παθήσεις. Με τις πληροφορίες από τα αποτελέσματα του ελέγχου σας, ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να σας παρέχει διατροφικές συμβουλές προσαρμοσμένες στο ατομικό σας γενετικό προφίλ.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν προορίζονται για το σχεδιασμό μίας βραχυπρόθεσμης “δίαιτας”. Οι πληροφορίες που παρέχονται στην αναφορά σας, σε συνδυασμό με το διατροφικό πρόγραμμα που δημιουργείται από επαγγελματίες στον κλάδο της διατροφογενωμικής, θα σας προσφέρει τις γνώσεις, ώστε να μπορείτε να κάνετε συνεχώς τις καλύτερες διατροφικές επιλογές, σε καθημερινή βάση.

Όχι. Η καθοδήγηση του γιατρού σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε το μέγιστο δυνατό όφελος από τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου και του εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου. Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να σας εξηγήσει τα ευρήματα και να σας δώσει συστάσεις, ώστε να επιλέξετε το βέλτιστο διατροφολόγιο, με βάση το μοναδικό γενετικό προφίλ σας.

Αφού επιλέξετε την περιοχή και την πόλη σας, θα σας δοθεί μια λίστα με τις κλινικές και τους εξουσιοδοτημένους παρόχους.

Μόλις το εργαστήριό μας λάβει το δείγμα σάλιου από το γιατρό σας, θα χρειαστούν περίπου 2 εβδομάδες για την ανάλυση και τις συστάσεις που θα σταλούν στο γιατρό σας.

Μόνo ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στα αποτελέσματα του γενετικού σας ελέγχου, μέσω της Nutrigenomix. Το kit με το DNA σας, επισημαίνεται με ένα μοναδικό barcode, το οποίο είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας για να αναλυθεί το δείγμα σας. Μόνο ο γιατρό σας θα είναι σε θέση να συνδέσει το barcode του Kit σας, με τα προσωπικά σας στοιχεία. Όλα τα γενετικά δεδομένα αποστέλλονται μέσω ενός ασφαλούς server κρυπτογράφησης 256-bit.

Το δείγμα σας αποθηκεύεται σε ασφαλείς εγκαταστάσεις, ελεγχόμενης πρόσβαση, όπου σημειώνονται μόνο τα barcode. Καθώς γίνονται συνεχώς νέες ανακαλύψεις στον τομέα της Διατροφογενωμικής, νέα πάνελ με πρόσθετες πληροφορίες αιχμής θα μπορούσαν να είναι στη διάθεσή σας.

Επικοινωνήστε με τον πάροχο ασφάλισης σας. Ορισμένοι ασφαλιστικοί πάροχοι μπορεί να καλύψουν το κόστος του γενετικού ελέγχου.

Οι αναφορές είναι προς το παρόν διαθέσιμες στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ρωσικά, αραβικά και κινέζικα ενώ σύντομα θα έχουμε και την ελληνική έκδοση.