Επικοινωνία
Address: Ελ. Βενιζέλου 61, Νέα Ερυθραία, 14671
Follow Us

Blog

BLOG Καλύτερη υγεία

Η εφαρμογή της διατροφογενωμικής στις παθήσεις του αναπνευστικού

Τα τεστ Διατροφογενωμικής της Nutrigenomix® εφαρμόζονται σε χρόνιες ασθένειες, όπως είναι για παράδειγμα, οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, παρέχοντας κατάλληλες διατροφικές οδηγίες και συστάσεις, με σκοπό την καλύτερη διαχείρισή τους.

Η διατροφή αποτελεί επιγενετικό παράγοντα, που σημαίνει ότι επηρεάζει την έκφραση των γονιδίων μας, χωρίς όμως να επηρεάζει την αλληλουχία του DNA που αυτά περιλαμβάνουν. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι, η διατροφή μπορεί να επιδράσει στην υγεία του οργανισμού μας.

Αρκετές παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, προκαλούνται από αλληλεπίδραση αρκετών παραγόντων, γενετικών, αλλά και περιβαλλοντικών. Στους περιβαλλοντικούς παράγοντες συγκαταλέγεται πέρα από το κάπνισμα και τη ρύπανση, η διατροφή.

Οι διατροφικές συνήθειες ενός ατόμου μπορούν να έχουν ευεργετικές έως και επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία και τη λειτουργία των πνευμόνων.

Για το λόγο αυτό ένα άτομο που πάσχει από μια αναπνευστική πάθηση, μπορεί να ακολουθήσει ένα εξειδικευμένο διατροφικό πλάνο, έτσι ώστε να μπορεί να τη διαχειριστεί καλύτερα, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών και εξάρσεων.

Για παράδειγμα, διαφορετικά τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην εμφάνιση, καθώς και στην εξέλιξη του άσθματος. Έχει βρεθεί ότι οι βιταμίνες Α, D, Ε, καθώς και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στην αποτροπή εμφάνισης της νόσου του άσθματος.

Στα τεστ Διατροφογενωμικής Health τεστ της Nutrigenomix® , εξετάζεται μεταξύ άλλων, το γονίδιο BCMO1, το οποίο παράγει το ένζυμο BCMO1 που συμβάλλει στη μετατροπή της β-καροτίνης στη δραστική μορφή της βιταμίνης Α, η οποία συνεισφέρει στο σχηματισμό ενός υγιούς στρώματος βλέννας. Επίσης, εξετάζεται το γονίδιο GSTT1 που συμβάλλει στη χρήση της βιταμίνης C στον οργανισμό και η οποία φαίνεται να εμπλέκεται στη λειτουργία και την ακεραιότητα των κυττάρων του βλεννογόνου, αλλά και τη φυσιολογική λειτουργία των Τ κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα γονίδια αυτά αποτελούν μόνο δύο από τους γονιδιακούς δείκτες που σχετίζονται διατροφικά με χρόνιες αναπνευστικές νόσους, οι οποίοι αναλύονται γενετικά στα τεστ Διατροφογενωμικής της Nutrigenomix®. Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε πως μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα μέσω της διατροφής, μια χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος, πραγματοποίησε το κατάλληλο για εσάς, τεστ της Nutrigenomix®. 

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνηση, τηλεφωνικά στο 210 8000507, με email στον info@nutrigenomix.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Similar Posts

Vegan Pledge – ή πως να γίνεις χορτοφάγος χωρίς να σου λείπει τίποτα.

Όσο πιο αυστηρός είναι ο τύπος της χορτοφαγίας ( και άρα αποκλείει

Read More
Τελικά, πόσο κακοί είναι οι υδατάνθρακες για την υγεία μας;

Οι υδατάνθρακες βιολογικού ενδιαφέροντος διακρίνονται σε τέσσερ

Read More