Επικοινωνία
Address: Ελ. Βενιζέλου 61, Νέα Ερυθραία, 14671
Follow Us
Various
Nutrigenomix Health Test Cancer

Εφαρμογή της διατροφογενωμικής στη διαιτητική διαχείριση του καρκίνου.

Τα τεστ Διατροφογενωμικής της Nutrigenomix® μπορεί να εφαρμοστούν σε πολυπαραγοντικές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος. Πολλοί διαιτητικοί παράγοντες, έχουν μελετηθεί, για το κατά πόσο συμβάλλουν στην εμφάνιση ή την έκβαση ενός τύπου καρκίνου ή για το πόσο μπορούν να προστατέψουν τον ανθρώπινο οργανισμό από αυτόν.

Σήμερα, ο καρκίνος αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες πολυπαραγοντικές ασθένειες. Δυστυχώς, δεν έχει βρεθεί ακόμα μια ακριβής θεραπεία για την ολιστική αντιμετώπισή του. Για την ανάπτυξη του καρκίνου ευθύνονται πολλοί παράγοντες, όπως η έκθεση ενός ατόμου σε ακτινοβολίες, το οξειδωτικό στρες και οι διάφορες φλεγμονές στον οργανισμό, οι μεταλλάξεις σε ογκογονίδια ή ογκοκατασταλτικά γονίδια, το περιβάλλον που ζει το άτομο, ακόμα και η διατροφή του.

Mια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συνεισφέρει τόσο στην πρόληψη του καρκίνου, όσο και στην καλύτερη έκβαση της θεραπείας του. Παράδειγμα αποτελεί η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, κατάλληλα για την υγεία του οργανισμού ενός ανθρώπου.

Στα τεστ Διατροφογενωμικής της Nutrigenomix® εξετάζονται 70 γονιδιακοί δείκτες, οι οποίοι συσχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες, το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών, τις πιθανές δυσανεξίες σε ορισμένα τρόφιμα, τη διαχείριση του σωματικού βάρους, την καρδιομεταβολική υγεία, τη γονιμότητα, καθώς και τη φυσική άσκηση.

Για παράδειγμα, εξετάζεται ο γονιδιακός δείκτης ΜΤΗFR, ο οποίος κωδικοποιεί το ένζυμο ΜΤΗFR που είναι αρμόδιο για την χρήση του φυλλικού οξέος στο σώμα. Το φυλλικό οξύ συσχετίζεται με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου, του παγκρέατος, καθώς και του εντέρου, ιδίως σε ασθενείς που καταναλώνουν αλκοόλ, αφού είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα του φυλλικού οξέος. To φυλλικο οξύ βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητρικά και τους ξηρούς καρπούς κι έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στη σύνθεση του DNA, καθώς και στην επιδιόρθωσή του. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανές μεταλλάξεις σε γονίδια που οδηγούν στην καρκινογένεση.

Το γονίδιο αυτό αποτελεί μόνο έναν από τους γονιδιακούς δείκτες που μπορούν να συσχετιστούν διατροφικά με διάφορους τύπου καρκίνου, οι οποίοι αναλύονται γενετικά στα τεστ Διατροφογενωμικής της Nutrigenomix®.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνηση, τηλεφωνικά στο 210 8000507, με email στον info@nutrigenomix.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Similar Posts

Vegan Pledge – ή πως να γίνεις χορτοφάγος χωρίς να σου λείπει τίποτα.

Όσο πιο αυστηρός είναι ο τύπος της χορτοφαγίας ( και άρα αποκλείει

Read More
Τελικά, πόσο κακοί είναι οι υδατάνθρακες για την υγεία μας;

Οι υδατάνθρακες βιολογικού ενδιαφέροντος διακρίνονται σε τέσσερ

Read More