Επικοινωνία
Address: Ελ. Βενιζέλου 61, Νέα Ερυθραία, 14671
Follow Us
BLOG Μεταβολισμός
Nutrigenomix metabolism

Μεταβολισμός θρεπτικών συστατικών

Τα τεστ Διατροφογενωμικής της Nutrigenomix® εξετάζουν το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών στον ανθρώπινο οργανισμό και παρέχουν κατάλληλες διατροφικές συστάσεις, με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία του. 

Ο βασικός μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου εξαρτάται κι επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι τον καθιστούν μοναδικό για το κάθε άτομο. Ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι και η διατροφή, μέσω των διαφορετικών τροφίμων και θρεπτικών συστατικών που μπορεί κανείς να καταναλώσει.

Ο μεταβολισμός των θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητος για την παροχή ενέργειας που χρειάζονται τα κύτταρα του οργανισμού μας, ώστε να λειτουργούν φυσιολογικά και να μπορούν να συνθέτουν πρωτεΐνες, ένζυμα, καθώς και άλλα μεταβολικά προϊόντα. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό, παρέχουν πέρα από την απαιτούμενη ενέργεια, τις κατάλληλες χημικές ουσίες που το ανθρώπινο σώμα αδυνατεί από μόνο του να συνθέσει. 

Τα τρόφιμα και τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν, παρέχουν χρήσιμες χημικές ουσίες για τη σύνθεση και την επιδιόρθωση των ιστών του σώματος, έτσι ώστε να λειτουργεί άρτια ο ανθρώπινος οργανισμός.

Στα τεστ Διατροφογενωμικής της Nutrigenomix® εξετάζονται 70 γονιδιακοί δείκτες, οι οποίοι συσχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες, το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών, τις πιθανές δυσανεξίες σε ορισμένα τρόφιμα, τη διαχείριση του σωματικού βάρους, την καρδιομεταβολική υγεία, τη γονιμότητα, καθώς και τη φυσική άσκηση. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών, εξετάζονται γονιδιακοί δείκτες που σχετίζονται με το μεταβολισμό των βιταμινών Α, Β12, C, D και E, καθώς και άλλων μετάλλων, όπως είναι ο σίδηρος και το ασβέστιο. 

Για παράδειγμα, εξετάζεται το γονίδιο GC, το οποίο παράγει την πρωτεΐνη που δεσμεύει τη βιταμίνη D και ελέγχει την κατανομή της στον ανθρώπινο οργανισμό. Κατ’ επέκταση ρυθμίζει τα επίπεδα απορρόφησης ασβεστίου στον οργανισμό, καθώς η διαδικασία αυτή εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του οργανισμού σε βιταμίνη D.

Το γονίδιο αυτό αποτελεί μόνο έναν από τους γονιδιακούς δείκτες που μπορούν να συσχετιστούν με το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών στον ανθρώπινο οργανισμό, οι οποίοι αναλύονται γενετικά στα τεστ Διατροφογενωμικής της Nutrigenomix®. 

Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε πως μπορείτε να ενισχύσετε το μεταβολικό σας ρυθμό ή απλώς να ρυθμίσετε  τη λειτουργία του μεταβολισμού σας, πραγματοποιήστε το κατάλληλο για εσάς, τεστ της Nutrigenomix®. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνηση, τηλεφωνικά στο 210 8000507, με email στον info@nutrigenomix.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Similar Posts

Vegan Pledge – ή πως να γίνεις χορτοφάγος χωρίς να σου λείπει τίποτα.

Όσο πιο αυστηρός είναι ο τύπος της χορτοφαγίας ( και άρα αποκλείει

Read More
Τελικά, πόσο κακοί είναι οι υδατάνθρακες για την υγεία μας;

Οι υδατάνθρακες βιολογικού ενδιαφέροντος διακρίνονται σε τέσσερ

Read More